ОПШТИНА ШЕКОВИЋИ ПРОСЛАВИЛА КРСНУ СЛАВУ ВЕЛИКУ ГОСПОЈИНУ

 

 

Општина Шековићи  обиљежила je дан и крсну славу општине Успења Пресвете Богородице, 28.августа.

Програм обиљежавања је започео у 10 часова када је општинска делегација заједно са гостима и пријатељима положила вијенце на Централно спомен обиљежје и у Спомен соби жртвама Одбрамбено-отаџбинског рата.

Затим је одржана свечана сједница Скупштине општине Шековићи  у Дому културе у Шековићима. На сједници су говорили предсједник СО Митар Лазић и замјеник начелника општине Шековићи  Славиша Мркајић.

Обојица  су искористили прилику да грађанима честитају празник и да се захвале гостима који су дошли на обиљежавање. Известили су присутне о реализованим активностима у  протеклом периоду у општини  и који су даљи правци дјеловања извршне власти.

Поводом дана општине,  управа  је  додјелила плакете и поклоне људима који су својим дјеловањем учинили доста на развоју оштине, промоцији општине и области хуманитарног рада.

Плакете за развој додјељене су Амбасади Јапана у БиХ, Амбасади Словачке у БиХ, Милану Кикићу (директор ЈП „Воде Српске“), Пери Лукићу (директор „Кесо-градње).

Посебну захвалност општина је исказала делегацији Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства, чијом заслугом је имплементиран пројекат уређења корита ријеке Дрињаче.

У области развоја пољопривреде, плакете су добили Милисав Глишић и Ненад Бобар.

За хуманитарни потез године плакету је добио Миле Кандић.

Плакету и сат са посветом општине Шековићи такође је добио и  Драго Ашћерић, предсједник Удружења „Бирач-Дрина“ , „угледни привредник, добар човјек који је својим хуманитарним радом помогао многим људима са територије општине Шековићи. Својим залагањем и успјешним радом учинио је доста на промоцији саме општине“, речено је на овом свечаном скупу.

IMG_4553 IMG_4586 IMG_4584 IMG_4615 image

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.