План рада 2016

План рада Завичајног удружења Бирач-Дрина за 2016 годину

 

Циљ:

Проширење економских, културних, спортских веза Удружења и њених чланова са Регионом Бирча и Средњег подриња, размена информација, чување обичаја родног краја и дружење на бази заједничких интереса чланова.

 

Задаци:

  1. Сагледавање привредних могућности чланова Удружења и упућивање на екомомску сарадњу са родним крајем.
  2. Очување културних традиција и обичаја Бирча и Средњег Подриња кроз организује књижевне вечери и вечери поезије, сликаске колоније и сусрете фолклорних друштава.
  3. Побољшање спортског и друштвеног статуса својих чланова кроз спортске и рекреативне активности, помоћ талентованим спортистима из региона.
  4. Брига за борце и пензионере који су родом из Бирча и Средњег Подриња, своја права стекли у Републици Српској а сад живе у Републици Србији. Чува успомене на отаџбински рат који је изнедрио Републику Српску и обележава битне датуме а посебно дане формиранја Дринског корпуса и дане формирања његових подчињених јединица.
  5. Помоћ ђацима и студентима за време школовања у Србији као и помоћ при запошљавању оних који се одлуче да остану у Србији. Помоћ деци социјално угрожених породица из простора Бирча и Средњег Подриња. Организовање одмора деце и обезбеђење стипендија студентима социјалних категорија.
  6. Побољшање положаја и афирмације жене у друштву.
  7. Редовно информише чланства о планираним активностима и о резултатима после њихове реализације, да рад Удружења буде транспарентан и јаван.

 

ВЕМЕ АКТИВНОСТ НОСИОЦИ
ЈАНУАР 1 Анализа рада Удрузења у 2015 години, Припреме за годишње дружење 21 фебруара 2016. и усвајање орјентационог плана годишњег дружења.2. Избор нових чланова у Управни одбор

3, Обележавање дана Милићанске Бригаде. Лака Милићанско –Власеничка бригада формирана је 16.01. 1992 године.

Аврамовић Миленко,Милошевић Предраг, Делић Бранко,
ФЕБУАР 1. Састанак проширеног Управног одбора – организација дружења2. Састанак Привредника, анализа рада Савјета за привредну сарадњу.

3. Састанак Подружнице Пазова.

4. Састанак подружнице Н. Сад.

 

Аврамовић Миленко.Ристић Љубиша. Милошевић Предраг,

Цвијетин Ђукановић

 

Готовац Владан

 

МАРТ 1. Годишље дружење Целовечерње дружење чланова друштва са културно-забавним програмом и заједничком вечером,Говор председника са кратким информисањем о раду у претходној години додела признања 12.03.2016 године на Лединама.

2. Анализа дружења.

 

Делић Бранко ,Милошевић Предраг,

Цвијетин Ђукановић

 

АПРИЛ 1.Бирчу у походе; дводневни излет у регијон Бирча и Сусрети са представницима опстина Бирча.  Аврамовић МиленкоМилошевић Предраг,

Готовац Владо

 

МАЈ 1. Анализа рада Савјета за спорт и Савјета младих. Припрема за спортски дан. Милошевић Предраг,Кулић Миленко

Подружница Пазова

ЈУНИ 1. Спортски дан са излетом у околини Београда. Ручак: Печење са ражња, роштиљ, котлић. Спортске дисциплине: Бацање камена с рамена, надвлачење клипка, надвлачење конопца, скок из места, мали фудбал, рекреативна вожња реком.2. Обележаванје дана Зворничке бригаде. Бригада је фирмирана 02.06.1992 Кулић МиленкоМилошевић Предраг,

Подружница Пазова.

ЈУЛИ 1.Дрино водо; Рафтинг Дрином,  вожња чамцем дринским језером2.Петровдански дани сећањаи захвалности жртвама српског народа Подриња, културни програм у Кравици, полагање цвећа на гробљу у Братунцу и обилазак Манастира у Подрињу, Сусрети са представницима општинама Братунац, Зворник, Сребреница.

3. Састанак Управног одбора задњи четвртак у месецу у 18,00

Цвијетин Ђукановић

 

Готовац Владaн

Лазић Никола

 

 

 

 

АВГУСТ
  1. Организовање одмора деце из Бирча
  2. Учешце у Августовским данима културе у Милићима.
Подружница ЛукићевоГоран Радивојевић

Лазић Никола

 

СЕПТЕМБАР 1.Анализа стипендија и наставак акције стипендирања2.Дан Власеничке бригаде.Бригада се извојила из састава Милићанско Влаеничке у септембру 1994.

2. Дан Јурисног одреда. Одред је формиран 06.09.1992 године

Миленко АврамовићГоран

Делић Бранко,

ОКТОБАР 1.Књижевно вече, пријем ђака и професора из простора Бирча и Средњег подриња који долазе на сајам, друзење са њима.2.Анализа рада Савјета за културу и.

3.Анализа рада Савјета за Борачка питанја

 Аврамовић МиленкоВесна Вуковић

Љубиша Ристић,

 

НОВЕМБАР 1.Дан Дринског корпуса. Дрински корпус је формиран 01.11.1992.год.2Дан Лаке Братуначке бригаде.

Бригада је формирана 14.11.1992

3.Дан самосталног батаљона Скелани.14.11.1992

Батаљон формиран

4. Састанак Управног одбора задњи четвртак у месецу у 18,00

Аврамовић МиленкоЉубиша Ристић,

Лазић Никола

 

ДЕЦЕМБАР Свечана седница Управног одбора усвајанје докумената за рад у наредној години и додела признања . Горан РадивојевићДелић Бранко,

Љубиша Ристић,

 

НАПОМЕНА: Председници Савјета ће детаљније разрадити своје планове тако да их можемо на првом састанку Управног одбора усвојити. Планови рада Савјета су саставни део Годишњег рада Управног одбора.

                                                                        Председник                                 Управног одбор Завичајног удружења Бирач- Дрина   Миленко Аврамовић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.